Singer-songwriter

MUZIKAAL ENGAGEMENT

Vandaag is Patrick Retour de bezieler van sociaal geëngageerde cd-liedboeken. Het bekendste is beslist Time2stop waarmee hij jong en oud oproept om te zingen tegen pesten en cyberstalken. De illustraties zijn van Bart Vantieghem.  Retour krijgt daarbij hulp van bekende muzikale vrienden: Tuur Florizoone, Hervé Martens en Tars Lootens.

Time2stop, Time4peace, Time2save en Time2share zijn niet alleen (voor)lees- en luisterboeken van Patrick Retour. Je kunt de liedjes ook zelf zingen en meespelen. De talrijke doetips zetten aan om samen de problemen van onze maatschappij aan te pakken.

Meer info: www.zingenvooreenbeterewereld.com

Zingen tegen pesten
Zingen in de klas
Patrick maakt cd-liedboekjes voor scholen
Eerste singles van Patrick Retour
Patrick Retour & Z'n Tickets

Eigen liedjes schrijven zit er bij Patrick Retour in van kinds been. Zo heeft hij een nummer in ‘De helaasheid der dingen’, een gelauwerde film die de planeet rondreist. En als liedjesschrijver mag hij zich vennoot noemen bij Sabam.

Hits uit de oude doos
In de jaren ’80 had hij met zijn Nederlandstalige rockgroep Patrick Retour & z’n Tickets een nr. 1 hit in Vlaanderen met ‘Laat me toch leven’. Later scoorde hij solo met ‘Ik ben wie ik ben’ en toerde met zijn minitheatershow Re-tour de chant.